Foto: Theo Rougoor

De Catharinacantorij werd in 1981 opgericht door cantor/organist Roel Smit. Onder zijn leiding werd een breed repertoire opgebouwd, waaronder cantates van Bach. Hij nam afscheid in 2006. Van 2006 tot 2013 stond de cantorij onder leiding van Annelies Slöetjes en vanaf 2013 staat de cantorij onder leiding van Elske te Lindert, tot eind 2019 samen met Theo Menting. 

De cantorij bestaat uit ongeveer 25 sopranen, alten, tenoren en bassen.
De cantorij laat zich in de diensten regelmatig begeleiden door een professioneel ensemble en werken er solisten mee. Om dit te kunnen realiseren is er, naast een eigen bijdrage van de cantorijleden en een jaarlijkse bijdrage uit de sectiekas van de Catharinakerk, een Vriendenkring in het leven geroepen die de cantorij financieel ondersteunt. Zonder deze bijdragen zouden deze diensten niet mogelijk zijn.  De Vriendenkring  valt onder de Stichting Cantate.  

Wilt u ook vriend worden en de Cantorij financieel ondersteunen?

Door minimaal € 30 per jaar over te maken naar rekeningnummer NL 93 INGB 0008 6910 98, t.n.v. Stichting Cantate, o.v.v. Vriendenbijdrage, wordt u lid van de Vriendenkring van de Catharinacantorij. Vermeld hierbij ook uw (e-mail) adres of telefoonnummer, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Jaarlijks wordt voor de vriendenkring een Vriendenmiddag in de Catharinakerk georganiseerd. Contactpersoon voor de vriendenkring: Corry Post – telefoon 0314-332722.

Als u geen vriend wilt worden, maar ons wel wilt steunen, is uw gift op het hiervoor genoemde rekeningnummer o.v.v. Gift cantorij ook van harte welkom. De Stichting Cantate heeft een culturele ANBI-status; uw vriendenbijdrage of gift is dus fiscaal aftrekbaar.