Stadsorganist


In 2018 werd Elske te Lindert benoemd door de stad Doetinchem tot stadsorganist. Zij is de vaste bespeler van het Flentrop-orgel uit 1952 in de Catharinakerk.

De in 1980 geboren Elske te Lindert studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Als solist en begeleider is zij regelmatig te horen in binnen-en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging. Klik hier om te beluisteren

In 2021 kwam haar eerste CD uit op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk met prachtige orgelwerken van J.S. Bach (1685-1750).

Naast haar activiteiten op het gebied van orgel- en kerkmuziek is zij dirigent van enkele koren, heeft zij een carrière als sopraan en houdt zij zich bezig met theater. In 2019 is Elske begonnen met een master koordirectie bij Ludo Claesen aan het Conservatorium Maastricht.

Elske te Lindert heeft een prachtige CD samengesteld op het D.A. Flentroporgel van de Catharinakerk in Doetinchem met orgelwerken van Johann Sebastian Bach (1685-1750): Acht kleine Praeludien und Fugen en diverse koraalbewerkingen.

Foto: Theo Rougoor

Het stadsbestuur zei over haar benoeming: “het is heel belangrijk om zichtbaarheid te creëren voor een fantastische parel die we hier in Doetinchem hebben. Met de benoeming van Elske te Lindert wil de stad veel meer gebruik kunnen maken van dit rijksmonumentale Flentrop-orgel en betrekken bij activiteiten en evenementen.”