Stadsorganist


In 2018 werd Elske te Lindert benoemd door de stad Doetinchem tot stadsorganist. Zij is de vaste bespeler van het Flentrop-orgel uit 1952 in de Catharinakerk.

De in 1980 geboren Elske te Lindert studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch, zang bij Maarten Koningsberger en koordirectie bij Ludo Claesen. Als orgelsolist en begeleider is zij regelmatig te horen in binnen-en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging. Klik hier om te beluisteren

Naast haar activiteiten op het gebied van orgel- en kerkmuziek is zij dirigent van vier koren en heeft zij een carrière als sopraan.

Elske te Lindert heeft een prachtige CD samengesteld op het D.A. Flentroporgel van de Catharinakerk in Doetinchem met orgelwerken van Johann Sebastian Bach (1685-1750): Acht kleine Praeludien und Fugen en diverse koraalbewerkingen. Deze CD is Elske’s eerste orgel-CD. Eerder maakte ze als zangeres al een CD samen met haar ensemble Il Canto di Rame.

Foto: Theo Rougoor

Het stadsbestuur zei over haar benoeming: “het is heel belangrijk om zichtbaarheid te creëren voor een fantastische parel die we hier in Doetinchem hebben. Met de benoeming van Elske te Lindert wil de stad veel meer gebruik kunnen maken van dit rijksmonumentale Flentrop-orgel en betrekken bij activiteiten en evenementen.”